Novo Canon rešenje za skeniranje dokumenata nepravilinih dimenzija

  • Kompatibilan sa ključnim Canon ImageFORMULA skenerima, jednostavno povezivanje preko USB kabla
  • Ergonomske funkcije i najbrže skeniranje sa velikom preciynošću povećavaju produktivnost zaposlenih


BEOGRAD, 10. avgust, 2010
– Kompanija Canon Europe lansirala je ImageFORMULA flatbed skener Unit 101 za povećanje prilagodljivosti pri skeniranju. Kompatibilan je sa ključnim Canon imageFORMULA skenerima i povezuje se vrlo jednostavno preko USB kabla. Korisnicima omogućava da brzo skeniraju dokumenta nepravilne veličine koja se inače ne mogu obraditi.

Sa velikom preciznošću skeniranja (1200 dpi) i sposobnošću da skenira dokumenta veličine 216 X 356mm, ravni skener je idealan za kancelarije u kojima se koriste različiti tipova dokumenata – od vizit karti, pasoša do onih veličine A5. Ubrzavajući njihovu obradu štedi se vreme i smanjuju troškovi.

Interoperativnost sa različitim Canon skenerima znači da je moguće skeniranje serije dokumenata korišćenjem obe varijante – i ravnog i automatskog dodavanja dokumenata. Omogućeno je da se skenovi čuvaju kao samostalni fajlovi,  bez obzira na original, radi njihove brže obrade.

Flatbed skener Unit 101 napravljen je tako da izlazi u susret korisnicima i za razliku od ostalih sličnih modela na tržištu, skenira dokument od vrha stranice do dna. Korisnici su sada, po prvi put, u mogućnosti, da procesuiraju skenirana dokumenta na mnogo prirodniji način. Omogućeno je skeniranje kako se stranica pojavljuje i time se  povećava vreme obrta prilikom skeniranja velikog broja strana.

Njegov lagan i kompaktan dizajn čini ga idealnim za prenos iz kancelarije u kancelariju gde se već koriste Canon imageFORMULA skeneri. U slučaju da je kancelarijski prostor ograničen, ovaj skener se može lako spakovati i odložiti posle upotrebe.

Direktor Odeljenja za skenere kompanije Canon Europe, Šon Suematsu, kaže: “Canon uvek radi na tome da izađe u susret potrebama svojih klijenata U današnje vreme, skeniranje i obrada dokumenata sve više se prilagođava opštim potrebama u kancelarijama. U ovom okruženju redovno se skeniraju kombinacije knjiga ili članaka, pasoša i veoma tankih i krhkih dokumenata koji baš i nisu pogodni za automatsko dodavanje.

“Dok koriste Image FORMULA skenere, razumljivo je da će, s vremena na vreme, organizacijama biti potrebna i opcija flatbed skeniranja. Kod ImageFORMULA flatbed skenera Unit 101 brzina skeniranja je manje od tri sekunde po stranici što gak čini 50 odsto produktivnijim od ostalih vodećih konkurentskih modela. Korisnici ga mogu lako dodati svojim skenerima, jednostavnim povezivanjem preko USB kabla, kad god im zatreba”.

Ravni skener ima poklopac za brzo postavljanje i skeniranje dokumenata ali koristi i jedinstveni režim osvetljenja za otvoreno skeniranje. Ovo osigurava da se održi isti kvalitet skeniranih dokumenata kao kada je staklo pokiveno. Ostale ključne karakteristike, nasleđene su iz DR-Canon serija skenera, uključuju automatsko otkrivanje boja i menjanje veličine kao i prepoznavanje orijentacije teksta.

Flatbed skener Unit 101 počeo je da se isporučuje širom Evrope u avgustu 2010. Skener je kompatibilan sa imageFORMULA DR-2010C, DR-2510C, DR-3010C, DR-4010C, DR-6010C, DR-6050C, DR-7550C i DR-9050C.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster