Novi PowerShot SX30 IS dolazi sa 35X optičkim zumom

Novi PowerShot SX30 IS dolazi sa 35X optičkim zumom  superzum serije uvođenjem novog PowerShot SX30 IS – fotoaparata visokih performansi koji poseduje 24 mm ultra-široki objektiv sa optičkim zumom od 35x. Novi model kombinuje izuzetnu Canon optiku sa mnoštvom naprednih tehnologija snimanja, pružajući idealan alat za fotografe-entuzijaste koji žele moćan all-in-one aparat za sve svoje kreativne potrage. Savršen za upotrebu u svakoj situaciji, PowerShot SX30 IS pruža punu ručnu kontrolu, snimanje HD video zapisa i brojne kreativne i automatske režime snimanja. Ovaj model ima rotirajući LCD ekran od 6,8 cm i hot shoe, omogućavajući korisnicima da prošire svoju kreativnost snimanjem iz različitih uglova a kompatibilan je i sa širokom lepezom dodatne Canon opreme.

Prvoklasni zum sa izuzetnim kvalitetom slike Senzor od 14,1 megapiksela omogućava fotografima da proizvedu otiske veličine A2 +, nudeći detaljne slike koje kasnije mogu iseći a da uz to zadrže odličan kvalitet slike. Ogromni fokusni raspon 35x optičkog zuma korisnicima nudi jedinstvenu oblast kreativnih mogućnosti.

Beograd, 23. septembar, 2010 – Canon danas stog materijala i kroz iste procese koji se koriste za proizvodnju Canonove serije EF objektiva, PowerShot SX30 IS prikazuje Canon optiku bez premca. Konstrukcija objektiva se sastoji od više elemenata, uključujući specijalna sočiva veoma niske disperzije (VSS) kao i Hi-UD elementa, kompenzujući aberacije svetla a zadržavajući visok kvalitet slike u celom opsegu zuma. Hi-UD elementi se često koriste u Canon seriji profesionalnih objektiva kako bi se obezbedio maksimalni kvalitet slike uz istovremeno smanjenje ukupne težine objektiva. Objektiv takve moći zumiranja bi obično predstavljao značajan izazov za snimanje u uslovima slabog osvetljenja. Iz tog razloga, Canon je ovaj model opremio najefikasnijim optičkim stabilizatorom slike (IS) koji je do sada korišćen u jednom kompaktnom fotoaparatu.

PowerShot SX30 IS poseduje Ultrazvučni (USM) i Voice coil (VCM) motore za brzo, precizno i tiho zumiranje i fokusiranje koji, uz optički IS, rade i kod snimanja fotografija i filmova. Nova funkcija Zoom Framing Assist pomaže korisnicima da prate kretanje predmeta fotografije u daljini kada snimaju sa dugim zumom. Pritiskom na namenski taster, ova funkcija brzo povlači objektiv na jednu od tri unapred podešene zum-out pozicije – dozvoljavajući korisniku da vide više scene na ekranu i potraži predmet fotografisanja dok je prvobitno zumirano područje uokvireno pravougaonikom. Premeštanje iza fotografije PowerShot SX30 IS nudi snimanje 720p HD filma sa stereo zvukom i punim optičkim zumom a korisnicima je omogućeno da se prebacaju sa fotografija na filmove pritiskom na dugme. Fokus i ekspozicija mogu se zaključati ili prilagođavati u toku snimanja video zapisa, dok specijalni režim Dynamic IS smanjuje podrhtavanje aparata kada se snima u pokretu, proizvodeći realističniju i stabilniju sliku. Smart Auto u Movie režimu može da detektuje 21 različitu scenu, automatski ih procenjujući i prilagođavajući podešavanja za postizanje optimalne ekspozicije, pri tom dajući prednost licima.

Uživanje u rezultatima rada je veće ako se preko HDMI mini-porta povežete na HDTV ekran. Dizajniran bez kompromisa za kvalitet, fleksibilnost i kreativnost Pored neverovatne mogućnosti zumiranja, PowerShot SX30 IS nudi veliki broj funkcija koje omogućavaju fotografima da preuzmu kontrolu nad svojim slikama. Rotirajući

PureColor II VA LCD ekran od 6,8 cm sa 230k tačaka rezolucije obezbeđuje maksimalnu fleksibilnost u svim vrstama scena. On omogućava udobno snimanje, čak i iz čudnih uglova ali i gledanje snimaka u sjajnim bojama i oštrih detalja. Funkcija Quick-bright omogućava da se čak i na jakom svetlu urame predmeti fotografije. Za one koji žele da dodaju više različitosti svojim kreativnim fotografijama PowerShot SX30 IS ima hot shoe, što omogućava dodatnu opremu kao što su Canon EX Speedlite blic. podešavanja, PowerShot SX30 IS ima funkciju Smart Auto, koja koristi tehnologiju detekcije scena za izbor uslova snimanja i zatim bira optimalne postavke od 28 promenljivih. takođe poseduje i funkciju Smart Flash koja kontroliše nivo blica kako bi se obezbedila savršena ekspozija.

Za više kreativnih opcija snimanja, fotografi mogu da koriste efekte Riblje oko, MInijature, Poster ili Živopisni efekat kako bi svojim fotografijama dodali novu perspektivu. Pogledajte i podelite priče Deljenje posebnih trenutaka sa porodicom i prijateljima nikada nije bilo lakše PowerShot SX30 IS podržava SDHC i SDXC memorijske kartice, pružajući obilje mogućnosti tako da fotografi mogu nastaviti da snimaju bez brige o tome da li će im se memorijska kartica prebrzo napuniti. Da biste pronašli omiljene fotografije među stotinama drugih, korisnici mogu postaviti oznake na svaku sliku, tako ih grupišući a kasnije i lakše pronalaziti. Delite svoje priče na CANON iMAGE GATEWAY Vlasnici PowerShot SX30 IS mogu se pridruži Canon iMAGE GATAWAY, onlajn zajednici za razmenu fotografija i video snimaka. Fotografi mogu iskoristiti do 2GB ličnog kapaciteta skladištenja, stvarajući dovoljno mesta za stotine visoko-kvalitetnih slika. Podržan je i mobilni pretraživač, što omogućava prijateljima i porodici da vide fotografije i dok su u pokretu. PowerShot SX30 IS – glavne karakteristike: • 35x ultra širokougaoni zum Za one koji žele da odmah snime sjajne fotografije, a da ne brinu o ručnom menjanju

• Optička stabilizaciJa slike (4.5-stop), USM, VCM • 14.1 MP CCD • Rotirajući LCD ekran od 6,8 cm (2,7 “) • HD filmova, HDMI • Smart Auto • Ručni režim i efekti Low Light i Minijature • Funkcija Zoom Framing Assist • Servo AF /AE • Široka lepeza dodatne opreme O kompaniji Canon Europe Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja.

Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti. Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon- europe.com O kompaniji Canon Adria d.o.o. Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe).

Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster