Canon – PowerShot A3200 & LEGRIA HF M46 FSL LCD

Beograd, 13. januar, 2011 – Kompanija Canon Europe, lansirala je nove linije proizvoda koje uključuju pet novih fotoaparata i deset novih kamkordera. Kombinujući prepoznatljiv kvalitet slike sa karakteristikama koje fotografisanje i snimanje videa čine zabavnim i kreativnijim, Canonove najnovije linije proizvoda nude sve, u rasponu od profesionalne video opreme do kompaktnih fotoaparata izuzetnih performansi.

Nakon proširenja Canonove ponude video opreme u toku 2010, i profesionalna i potrošačka linija kamkordera dodatno su obogaćene. Najnoviji izbor modela uključuje profesionalni XA10, kao i potrošačke modele, uključujući i LEGRIA HF 10 – prvi iz nove serije LEGRIA HF G. Novi, poboljšani HD modeli pojavili su se i u seriji LEGRIA HF M i LEGRIA HF R, dok serija LEGRIA FS400 označava početak Canonove ponude za sada najmanjih kamkordera standardne definicije. Sa izuzetnim kvalitetom slike i širim izborom kreativnih mogućnosti, i profesionalni korisnici, ali i entuzijasti i amateri sada mogu da snimaju video u Full HD formatu.

Nudeći kompaktni fotoaparat za svakoga, popularna Canonova serija PowerShot A, kombinuje vodeću optičku tehnologiju sa vrhunskim stilom u pet novih modela lakih za korišćenje – PowerShot A3300 IS, PowerShot A3200 IS, PowerShot A2200, PowerShot A1200 i PowerShot A800. Po prvi put je u seriju PowerShot A, uvedena mogućnost snimanja videa u HD formatu, sa određenim modelima koji postižu rezoluciju od 720 p. U režimu za snimanje filmova (Movie mode) moguće je koristiti opciju “Miniature Effect” čime se kreira utisak ubrzanog snimka (time lapse) umanjenih predmeta.

Kompaktni fotoaparati za svakoga

Većinu modela iz serije PowerShot A sada pokreće Canonov procesor DIGIC 4 – što omogućava ultra brzo rukovanje, kvalitet slike i poboljšanu funkcionalnost. Četiri nova modela, PowerShot A3200 IS, A3300 IS, A1200 i A2200 nude šest kreativnih filtera, koji korisnicima omogućavaju da slikama neposredno daju različitu perspektivu što eksperimentisanje sa fotografijama čini još zabavnijim.

Za one koji žele malo više kontrole nad finalnom slikom, opcija „kontrola slike uživo“ (Live View Control) omogućava promenu osnovnih podešavanja na displeju, tako da se efekti promena mogu videti pre okidanja. Opcija „prateći autofokus“ (Tracking Auto Focus – AF) omogućava da objekti u pokretu ostanu kristalno jasni, od momenta kada su identifikovani pa sve do momenta kada se pokrene zatvarač.

Pristupačan model PowerShot A800 idealan je da bude nečiji prvi fotoaparat, jer nudi jednostavan raspored tastera, Smart Auto tehnologiju i intuitivne režime snimanja, što fotografisanje visokog kvaliteta čini lakim. Model PowerShot A1200 svoju versatilnost potvrđuje režimom za „smanjenje neizoštrenosti“ (Blur Reduction), širokougaonim objektivom i optičkim tražilom za početnike koji više vole da svoje snimke komponuju na tradicionalniji način.

Model PowerShot A2200, koga napaja litijum-jonska baterija, tanak je i atraktivan, sa širokougaonim objektivom sa optičkim zumom uvećanja od 4x i brojnim funkcijama snimanja, koje omogućavaju kreiranje snimaka izuzetnog kvaliteta. Na pročelju A serije, nalaze se modeli PowerShot A3200 IS, koga krase uglađeno metalno kućište sa širokougaonim objektivom i zumom od 5x, kao i dinamički stabilizator slike, i PowerShot A3300 IS, šik metalni model super visoke rezolucije od 16 MP sa objektivom zuma od 5x i dinamičkim stabilizatorom slike.

Nova serija PowerShot A ima senzore visoke rezolucije koji mogu da uhvate izuzetne detalje i omogućavaju uzbudljivo komponovanje snimaka uz pomoć kreativnog kropovanja.

Model PowerShot A3300 IS ima senzor najveće rezolucije koji se ikada našao na Canonovom kompaktnom fotoaparatu, dok ostali modeli iz serije, osim PowerShot A800, imaju širokougaone objektive od 28mm, ili sa režimom za smanjenje neizoštrenosti ili sa tehnologijom za optičko stabilizovanje slike, koja omogućava kreiranje oštrijih snimaka bez zamućenosti u nepovoljnim uslovima. Inteligentni automatski režim dodatno olakšava snimanje nekog trenutka zahvaljujući mogućnosti detekcije 32 vrste scene, i imaju ga svi modeli osim početničkog PowerShot A800, koji prepoznaje samo 19 scena.

U okviru Canonove serije PowerShot A, modeli A3200 IS, A3300 IS, A1200 i A2200, nude mogućnost video snimanja u HD formatu od 720p. Uvedena po prvi put u seriju PowerShot A, mogućnost snimanja HD video klipova pruža korisnicima priliku da zabeleže posebne momente u formatu vrhunskog kvaliteta, što posle mogu podeliti sa prijateljima i porodicom na bilo kom HD ekranu. Modeli PowerShot A3200 IS i PowerShot A3300 IS imaju Canonov dinamički stabilizator slike koji omogućava snimanje bez drhtanja slike, čak i kad se snima u pokretu.

Kamkorderi za svaki nivo obučenosti

Nov u sve većoj ponudi Canon profesionalnih kamkordera koji koriste fleš memoriju, model XA10, kompaktan je i nudi vodeću kombinaciju prepoznatljivog Canonovog kvaliteta slike, profesionalnih audio karakteristika i pune manuelne kontrole.

Našavši se na pročelju serije LEGRIA, novi LEGRIA HF G10 mami video posvećenike da svoje video kreacije podignu na sledeći nivo, tehnologijama i karakteristikama Canonovih profesionalnih modela.

Modeli LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 i LEGRIA HF M406 nastavljaju uspeh popularne serije LEGRIA M, široke palete porodičnih kamkordera idealnih za one koji žele HD filmove sjajnog kvaliteta u kompaktnom modelu koga mogu svuda poneti. Za one koje interesuju performanse, Canonovi početnički HD kamkorderi takođe su značajno unapređeni. Modeli LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 i LEGRIA HF R206 nude kombinaciju jedinstvenih karatkeristika, bez premca, što ih sve čini idealnim za korisnike koji čine prve korake u snimanju HD videa. Seriju upotpunjavaju modeli LEGRIA FS46 i LEGRIA FS406 – zgodni kamkorderi pristupačne cene idealni za korisnike koji žele sliku izuzetnog kvaliteta u standardnoj definiciji.

Izuzetan video koga je lako snimiti i podeliti

Dizajnirana da omogući izuzetan kvalitet slike uz jednostavnost korišćenja, nova linija kamkordera puna je novih tehnologija i uzbudljivih kreativnih karakteristika, što korisnicima olakšava upotrebu i razmenu HD filmova.

Više profesionalnih tehnologija implementirano je u više modela nego ikada pre omogućivši vodeće performanse. Canonov profesionalni HD CMOS Pro senzor koji omogućava izuzetno snimanje slike, nalazi se u novom profesionalnom modelu XA10, kao i u nekoliko korisničkih modela, uključujući LEGRIA HF G10, LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 i LEGRIA HF M406. Uz unapređen režim snimanja pri smanjenom svetlu i širok dinamički raspon, HD CMOS Pro, koji omogućava dosad neviđeni kvalitet slike u svim uslovima, značajan je dodatak Canonovoj ponudi kamkordera.

Modeli LEGRIA HF M41, LEGRIA M46 i LEGRIA M406 imaju i filtere za simuliranje bioskopa (Cinema-Look), režim za kreiranje priče (Story Creator) i Dekoraciju dodirom (Touch Decoration) – skup funkcija koje snimanje videa čine zabavnim, zanimljivim i kreativnim.

Uz pomoć Kreatora priče, Vaš Canon kamkorder postaje filmski reditelj. Korisnik prvo izabere temu, nakon čega kamkorder nudi izbor predloženih scena koje bi mogle biti snimljene da bi nastao savršeni film. „Putovanja“  su opcija idealna za odmor, dok  „Deca i ljubimci“ beleže dragocene porodične trenutke. Ovi korak-po-korak vodiči preuzimaju težak posao građenja priče, olakšavajući ga i čineći ga zabavnijim i dinamičnijim.

Jedan od osam filtera za „Simuliranje bioskopa“ omogućava korisnicima da direktno menjaju ambijent scene dok „Dekoracija dodirom“ (dostupna i na modelima LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 i LEGRIA HF R206) pomaže korisnicima da personalizuju svoje filmove još dok su u kamkorderu, bez kompjutera ili komplikovanog softvera za montažu.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva.  Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster