Budite kreativniji uz blic – Canon predstavlja SPEEDLITE 430EX III-RT

BEOGRAD, 13. jula 2015. – Canon je proširio svoj sistem EOS predstavljanjem blica SPEEDLITE 430EX III-RT. Osmišljen da dodatno poboljša uslove fotografisanja, novi blic zamenjuje prethodni model Speedlite 430EX II i pruža niz naprednih osobina, uključujući ugrađenu radijsku kontrolu, stvarajući niz kreativnih mogućnosti za fotografe entuzijaste, ali i profesionalne korisnike fotoaparata EOS.

Moć svetla na vašem dlanu

Novi blic SPEEDLITE 430EX III-RT je Canonov najmoćniji blic Speedlite iz srednje klase do sada. Brojka vodilja 43 uz ISO nivo 100 daje dovoljno snage za osvetljavanje predmeta fotografije u različitim uslovima, uz fleksibilnost rada dodatnog blica korišćenjem radijskog ili optičkog daljinskog upravljača. Uz to, blic omogućava rad s objektivima žarišne daljine 24 do 105 mm (ili 14 mm uz ugrađeni adapter) i nudi uzak ili širok snop osvetljenja, po želji korisnika.

Savršeni blic za kreativne fotografe, SPEEDLITE 430EX III-RT korisnicima omogućava da eksperimentišu sa rasporedom rasvete u kojima svetlo ne dolazi sa fotoaparata. Usklađen s fotoaparatima koji koriste ugrađeni predajnik Speedlite, uključujući EOS 760D i EOS 70D, SPEEDLITE 430EX III-RT može se odmah koristiti kao blic odvojen od fotoaparata, kome se izlaz i snaga mogu podešavati iz sistema menija na aparatu.

SPEEDLITE 430EX III-RT se pridružuje Canonovom izuzetno fleksibilnom sistemu Radio Transmitter (RT), pružajući korisnicima fleksibilnost kontrole do pet nizova RT bliceva, sa do 15 bliceva, na udaljenostima do 30 metara. SPEEDLITE 430EX III-RT može da se kontroliše i preko Canonovih modela ST-E3ILI-ILI Speedlite 600EX-RT, čime se dodatno proširuju mogućnosti koje stoje na raspolaganju profesionalnim korisnicima i entuzijastima.

Smanjen u poređenju s prethodnicom, SPEEDLITE 430EX III-RT fotografima daje dodatni prenosni izvor svetla i nudi brže i tiše punjenje strujom, osiguravajući da je blic naprimetan i uvek spreman za sledeću sliku. Dodatak za odbijanje svetla omogućava mekše raspršivanje svetla iz blica, što je savršeno rešenje za slikanje u unutrašnjim prostorima, kada je potrebno prirodnije i laskavije osvetljenje.

Uključeni filter narandžaste boje omogućava korisnicima da usklade ili kontriraju boju svetla blica s izvorima svetla u okolini, a ugrađena ploča za hvatanje svetla daje priliku fotografima da dodaju portretima onu dodatnu iskru koja će ih učiniti životnijima. SPEEDLITE 430EX III-RT nudi i novi, poboljšani tačkasti LCD ekran koji omogućava jednostavnu kontrolu nad svakim aspektom blica. Višenamenski kontrolni točak pruža, pak, prečice do najvažnijih funkcija.

SPEEDLITE 430EX III-RT – najvažnije osobine:

  • Moćan, ali dovoljno kompaktan da se može poneti bilo gde
  • Jednostavne kontrole i intuitivan interfejs
  • Koristite udaljeni blic da biste postigli efekat koji želite
  • Fotografišite laskave portrete korišćenjem odbijenog svetla
  • Jednostavno se integriše s drugim blicevma Speedlite kao deo EOS porodice


– ### –

O Canonu Europe

Canon Europe je regionalno prodajno i marketinško odeljenje kompanije Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja i zapošljava više od 17.000 ljudi širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA).

Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo delovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svetskog predvodnika na području rešenja za rad sa foto i video-materijalima za privatne i poslovne korisnike. U ta rešenja se ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači i produkcione štamparske mašine, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne prateće usluge.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih štampara, Canon svakom svom korisniku omogućava ostvarivanje sopstvene strasti prema slici.

Canonova korporacijska filozofija jest kyosei – “zajednički život i rad za opšte dobro”. U regiji EMEA Canon Europe teži održivom poslovnom razvoju, s naglaskom na smanjenju učicaja na okolinu te pružanju podrške korisnicima u ostvarenju istog cilja pomoću Canonovih proizvoda, rešenja i usluga. Canon ima globalni certifikat ISO 14001, čime dokazuje da se pridržava standarda ekološkog upravljanja na svetskom nivou.

Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon-europe.com.

Canon CEE GmbH Predstavništvo Beograd

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.rs

newsmaster